86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Ask technical questions about your Ford Bronco II here. Technical write-ups on your axle swaps, engine swaps, chop tops, etc. are encouraged.
User avatar
wilsonsuarez
Posts: 20
Joined: Mon Dec 16, 2013 10:11 am
Location: Miami, Florida

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby wilsonsuarez » Thu Dec 26, 2013 12:31 pm

hey man, im tired of fixing almost countless years of shotty elec patch work and having random things fail every time i hit a puddle! if i can swap the eng harnes out and be sure its fixed for good, im excited!! :D

User avatar
wilsonsuarez
Posts: 20
Joined: Mon Dec 16, 2013 10:11 am
Location: Miami, Florida

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby wilsonsuarez » Fri Jan 03, 2014 7:59 am

@ phillipi, did you ever get around to seeing if you had that b2 harness??

dgl6y6
Posts: 84
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:56 am
Location: St. Louis

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby dgl6y6 » Fri Jan 03, 2014 10:41 am

You might try this place.
http://www.wireharnessrepair.com/Home_Page.html

They have a picture of what looks like a b2-era ford wiring harness.

User avatar
Phillippi
Posts: 1137
Joined: Mon Apr 19, 2004 9:11 pm
Location: UTAH
Contact:

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby Phillippi » Fri Jan 03, 2014 10:46 am

Oh crap I'm sorry I've been crazy busy at work. Today I have off, and I will rummage through my stock of stuff and check.

User avatar
Phillippi
Posts: 1137
Joined: Mon Apr 19, 2004 9:11 pm
Location: UTAH
Contact:

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby Phillippi » Sat Jan 04, 2014 1:02 pm

So I went out and found the harness I was thinking of, but now I cannot remember if this is the 2.9L harness or a 5.0 harness. Any tell tale signs to figure it out easily?

User avatar
Phillippi
Posts: 1137
Joined: Mon Apr 19, 2004 9:11 pm
Location: UTAH
Contact:

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby Phillippi » Wed Jan 08, 2014 6:52 pm

Anyone??

User avatar
wilsonsuarez
Posts: 20
Joined: Mon Dec 16, 2013 10:11 am
Location: Miami, Florida

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby wilsonsuarez » Wed Jan 08, 2014 7:19 pm

I have been looking and can't seem to find a side by side comparison, just peoples builds and swaps but they don't show the differences in harnesses. I have also posted on other sites as well but I can't get a reply. This weekend, weather permitting, I will go out and make a list of my 2.9l connectors on the main harness and will post to hopefully have something to compare to. Hopefully someone can shed some light on this soon.

User avatar
tekatlarge
Posts: 953
Joined: Tue Jan 17, 2006 8:54 am
Location: Kent, Worshington

Re: 86 BII Eddie Bauer with bad electrical issue

Postby tekatlarge » Thu Jan 09, 2014 7:08 pm

Hey Phillippi,

If you know the year of the rig the harness was removed from just grab your Haynes and check colors to various connectors. If you don't have a Haynes stop by my site and look it up in the tech library. there is a difference between the two!
The Tek @ Large
Kent,Worshington
I was borne under a rock. So what's your excuse?


Return to “Bronco Tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest