A4LD shifting problems

Ask technical questions about your Ford Bronco II here. Technical write-ups on your axle swaps, engine swaps, chop tops, etc. are encouraged.
kymadan
Posts: 2
Joined: Thu Mar 15, 2007 10:01 am
Location: Astor, Florida
Contact:

A4LD shifting problems

Postby kymadan » Thu Nov 01, 2012 6:50 am

When I drive, my Bronco II stays in first gear for a really long time. Once the transmission warms up it will shift correctly as long as it is hot. As soon as it cools down, same problem again. I have been told it is the torque converter, modulator valve, gasket for the filter, and/or dirty fluid. Transmission has just been installed on it and it has new filter and fluid. As far as I remember, transmission was fine when it was in my other Bronco II. I do remember buying a modulator for that transmission as well.

Anyone have any clues as to what this might be? I need my vehicle back! :confused:
1987 Bronco II Eddie Bauer Edition 4X4
1986 Ford Ranger STX 4X4

jefe
Posts: 141
Joined: Sun Jul 18, 2010 2:42 pm
Location: San Diego, CA

Re: A4LD shifting problems

Postby jefe » Fri Nov 09, 2012 10:18 am

I have no answers cause I'm having the same exact problem, and the BII has been parked for months...

...fingers crossed someone has an answer or you happen to figure it out and let us know. Good luck!

User avatar
wilsonsuarez
Posts: 20
Joined: Mon Dec 16, 2013 10:11 am
Location: Miami, Florida

Re: A4LD shifting problems

Postby wilsonsuarez » Tue Dec 24, 2013 5:51 am

if you havent figured it out yet, check your vacuum lines.


Return to “Bronco Tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest