problem with starter.

Ask technical questions about your Ford Bronco II here. Technical write-ups on your axle swaps, engine swaps, chop tops, etc. are encouraged.
Post Reply
tedjames11
Posts: 26
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:05 am
Location: salem connecticut

problem with starter.

Post by tedjames11 » Sat Feb 11, 2012 9:59 pm

i have an 87 bronco ii with the 2.9v6. When i go to start it the starter solenoid just does one click, i bench tested it and the starter is good. I bought a new solenoid and its still doing it. There isn't any resistance going from the solenoid to the starter. I'm stumped. Any input?

drofman
Posts: 474
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: problem with starter.

Post by drofman » Sun Feb 12, 2012 11:11 am

may be a ground? battery good? what happens if you put a jumper cable from battery to starter side on solenoid (mag swt).

kirkland2887
Posts: 86
Joined: Sun Jan 29, 2012 6:00 pm
Location: Albion, Idaho

Re: problem with starter.

Post by kirkland2887 » Wed Mar 21, 2012 6:02 pm

is the mating surface of the starter and the bolts clean. could be bad grounding

tedjames11
Posts: 26
Joined: Wed Jan 25, 2012 9:05 am
Location: salem connecticut

Re: problem with starter.

Post by tedjames11 » Wed Mar 21, 2012 8:58 pm

I've wire wheeled it to bare metal at all the ground points.

kirkland2887
Posts: 86
Joined: Sun Jan 29, 2012 6:00 pm
Location: Albion, Idaho

Re: problem with starter.

Post by kirkland2887 » Fri Mar 23, 2012 7:21 pm

your motor isn't locked up is it. are you sure the starter is getting power. usually when you just get a click you have a bad ground or not enough power. what is the condition of the battery. if you have good power and ground i would try turning the motor over by hand to make sure nothing is bound up

Post Reply