battery not charging

Ask technical questions about your Ford Bronco II here. Technical write-ups on your axle swaps, engine swaps, chop tops, etc. are encouraged.
drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Sun Aug 01, 2010 3:01 pm

these will fry if you hook the jumper cables backwards also

jessezipper
Posts: 25
Joined: Sun Jul 11, 2010 6:50 pm
Location: livonia,mi

Re: battery not charging

Postby jessezipper » Sun Aug 01, 2010 4:32 pm

that i didnt do, lol good to know tho, but seriously , can i get em at the dealer??

jessezipper
Posts: 25
Joined: Sun Jul 11, 2010 6:50 pm
Location: livonia,mi

Re: battery not charging

Postby jessezipper » Sun Aug 01, 2010 4:47 pm

the blk/org wire coming from the alt to the starter silinoid had a black fusible link on it with 2 wires goin in and one coming out.. i tried a 14 and i think a 12 gauge and nothin happened. ( i got these at autozone, one was 1 wire goin in and a mountin ring on one side and the other was one wire in one wire out)

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Sun Aug 01, 2010 7:35 pm

Time to trace wires
Attachments
P8010119.JPG
P8010120.JPG

jessezipper
Posts: 25
Joined: Sun Jul 11, 2010 6:50 pm
Location: livonia,mi

Re: battery not charging

Postby jessezipper » Sun Aug 01, 2010 7:43 pm

dude thats way more helpfull than my chiltons, judging by that i need the 16 gauge black one, thanx!!

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Mon Aug 02, 2010 6:36 pm

nope, 14 GA green. fuse link C

jessezipper
Posts: 25
Joined: Sun Jul 11, 2010 6:50 pm
Location: livonia,mi

Re: battery not charging

Postby jessezipper » Mon Aug 02, 2010 6:55 pm

mine was the black one the 16 gauge , the green ones fine, my black one fell apart

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Mon Aug 02, 2010 7:33 pm

If you look at wiring diagram with ammeter the black 16 GA (fuse link W) runs the rear window washer, wiper and defrost. NEED TO CHECK POWER AT ALT!!!
Attachments
P8020121.JPG

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Mon Aug 02, 2010 7:39 pm

got your PM, Glad to help. Even a broken clock is right twice a day.

neald
Posts: 2
Joined: Wed Sep 03, 2014 5:17 pm
Location: Poughkeepsie, NY

Re: battery not charging

Postby neald » Wed Sep 17, 2014 7:09 am

I know its been a few years but I was wondering if the OP had ever fixed his charging problem. I have the same issue with my 89. It was mentioned to measure voltage at the alternator. Is this to be done with engine running, or not running? Key on or off?

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: battery not charging

Postby drofman » Thu Sep 18, 2014 8:18 pm

Darn I used to be smart back then. Alt always has power, even with the key off.


Return to “Bronco Tech”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests