help please

Ask technical questions about your Ford Bronco II here. Technical write-ups on your axle swaps, engine swaps, chop tops, etc. are encouraged.
BIGorange2
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 11:07 am
Location: CT

help please

Postby BIGorange2 » Fri Feb 12, 2010 2:25 pm

I need help with my starter selnoid Im missing a wire and i dont know where it goes to i know its suppose to go to the igniton but i dont know how so help would be nice.
Attachments
starter selnoid.jpg

barrylee66
Posts: 7
Joined: Sun Feb 14, 2010 3:59 pm
Location: florida

Re: help please

Postby barrylee66 » Mon Feb 15, 2010 7:08 am

thats normal. does it start ok? they make a couple different styles of solenoids one for the starter with no solenoid on it and one with. so you are ok.

BIGorange2
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 11:07 am
Location: CT

Re: help please

Postby BIGorange2 » Mon Feb 15, 2010 10:48 am

thats normal? but then where does the igniton wire go? because where i made that circle it has an I for igniton im guessing. And when i put the key in the igntion it doesnt even turn over but gets power because the lights work. And when i get out to manually put a screw driver to the ends of the solenoids it dosent even turn over there.

User avatar
Ranger Dave
Posts: 1428
Joined: Sun Oct 10, 2004 5:53 am
Location: Newbury NH
Contact:

Re: help please

Postby Ranger Dave » Mon Feb 15, 2010 4:29 pm

maybe its the rong one,there should only be one post, what year B2
http://rangerdave.freeforums.org

BIGorange2
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 11:07 am
Location: CT

Re: help please

Postby BIGorange2 » Mon Feb 15, 2010 10:09 pm

i went into autozone and asked for a 1984 ford bronco 2 starte solenoid and this is what they gave me the stock one is exactly the same so i dont know whats wrong

User avatar
Ranger Dave
Posts: 1428
Joined: Sun Oct 10, 2004 5:53 am
Location: Newbury NH
Contact:

Re: help please

Postby Ranger Dave » Tue Feb 16, 2010 12:58 am

look here
Attachments
62885_2_8_engine.gif
http://rangerdave.freeforums.org

User avatar
Ranger Dave
Posts: 1428
Joined: Sun Oct 10, 2004 5:53 am
Location: Newbury NH
Contact:

Re: help please

Postby Ranger Dave » Tue Feb 16, 2010 1:10 am

my 85 only has one
http://rangerdave.freeforums.org

BIGorange2
Posts: 6
Joined: Mon Feb 08, 2010 11:07 am
Location: CT

Re: help please

Postby BIGorange2 » Tue Feb 16, 2010 8:59 pm

ranger dave im looking at the diagram and i see a starter relay is that the same as the solenoid? if so i see two wires coming off of it one from the battery to it and one from the relay to the ignition module

User avatar
cajun66
Posts: 114
Joined: Sun Oct 05, 2008 10:56 am
Location: Louisiana

Re: help please

Postby cajun66 » Tue Feb 23, 2010 5:41 pm

Mine looks just like yours in the picture. Plugs in the same as well.
Sic Transit Gloria Mundi
Illigitimus Non Carbarundum
1985 Bronco2
1958 Willys CJ5

User avatar
Ranger Dave
Posts: 1428
Joined: Sun Oct 10, 2004 5:53 am
Location: Newbury NH
Contact:

Re: help please

Postby Ranger Dave » Wed Feb 24, 2010 1:04 am

are you gettin 12v to the little red wire with the key in the start position
http://rangerdave.freeforums.org

drofman
Posts: 472
Joined: Sun Dec 27, 2009 9:36 am
Location: san dirgo

Re: help please

Postby drofman » Wed Feb 24, 2010 7:17 pm

if you jump it form the S terminal to the baterry post, will it turn over or at least click? make sure it's out of gear before you do this. Is this why you changed the starter realy in the 1st place?

smcpeake
Posts: 2
Joined: Wed Feb 24, 2010 8:16 pm
Location: tennessee

Re: help please

Postby smcpeake » Wed Feb 24, 2010 8:25 pm

If im not mistaken thats the solenoid for the older types with points correct? I think the "I" terminal was to send a full 12v to the points to start the vehicle, but i really cant say for sure my 86 has the 3 post, but the best is to try and jump the solenoid, test the clutch interlock switch, and make sure there is not a short to ground on the power wire going to the starter. i hope this helps.....
1986 bronco 2 EB

The best solution to a problem is to get rid of it......

broncofan
Posts: 68
Joined: Tue Aug 18, 2009 1:12 pm
Location: FT. Hood, TX.

Re: help please

Postby broncofan » Sun Feb 28, 2010 5:57 am

my 84 is the same, but i have a red terminal wire with a fuseable link in it also I,ll look and see if i see where it goes. youve never said if it fires up and runs too.
2013 Taurus SHO LMS V11 tune, 06 F150 Harley-Davidson Edition,03 Mustang GT Conv, 97 Jeep GC Laredo 5.2, 84 BII


Return to “Bronco Tech”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest